
Franse kaas
Franse kazen, wereldberoemd en ook in Nederland ongekend populair. Dat is natuurlijk helemaal niet gek, want kaas uit Frankrijk is ontzettend lekker. Frankrijk staat bekend om zijn fijnproevers en dat is dan ook weer terug te proeven in de Franse kaasjes. Alle kazen zijn uniek en hebben een geheel eigen smaak en identiteit. Bekijk ons assortiment met Franse kazen en bestel uw favoriet bij Hoogendoorn Kaas online.
- Vacherin Mont d'Or
Vacherin Mont d’Or is een Frans kaasje met een romige, nootachtige en aromatische smaak. Qua structuur is hij erg zacht waardoor je hem met een lepel kunt uitlepelen. Deze kaas wordt voornamelijk in de oven verwarmd, er zijn veel recepten mee te vinden.
Lees verder€ 9,95Niet op voorraad - Roquefort
Roquefort is een rauwmelkse Franse blauwschimmelkaas. De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt van 100% schapenmelk en heeft een zeer pittige smaak. Een ware traktatie voor iedere kaasliefhebber.
Lees verder€ 5,65 - Saint Agur
Saint Agur is een heerlijk blauwaderkaasje afkomstig uit het Franse Auvergne. Dit bijzondere kaasje wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een vol romige en pittige smaak.
Lees verder€ 5,45 - Roombrie
De welbekende Franse witteschimmelkaas. Heerlijk vol romig van smaak met een zacht karakter. Erg lekker voor bij de borrel, maar kan ook uitstekend gegeten worden tijdens bijvoorbeeld de lunch.
Lees verder€ 3,25 - Le Rustique Camembert
Rustique is een bijzondere Franse witte korstkaas, de smaak van dit kaasje is heerlijk romig en iets sterker dan die van roombrie. Heerlijk robuust met een intens karakter: een traktatie voor iedere kaasliefhebber!
Lees verder€ 4,50 - Langres
Langres is een sterk geurend Frans kaasje uit de Champagnestreek. Dit kaasje is heerlijk te combineren bij een feestelijke borrel met een goed glas Champagne of een stevige witte wijn.
Lees verder€ 5,95 - Reblochon de Savoie
Reblochon de Savoie is een Frans kaasje dat afkomstig is uit Haute-Savoie, het Franse Alpengebied. Deze gewassen korstkaas heeft een romige smaak wat hem erg lekker maakt voor op het kaasplankje of om te verwerken in uw gerechten.
Lees verder€ 10,95 - Époisses Berthaut
Époisses Berthaut is een rode korstkaas met een pittige eigen smaak. Hij is afkomstig uit het Franse dorp Côte-d’Or waar hij op traditionele wijze gemaakt wordt. Dit pittige Franse kaasje is onmisbaar op de kaasplank en weegt 250 gram.
Lees verder€ 8,95 - Le Délice De Bourgogne
Le Délice de Bourgogne (ook wel Brillat-Savarin Affine): een zogeheten triple-crème kaas die qua uiterlijk te vergelijken is met een klassieke brie. Dit kaasje heeft een milde, aromatische en romige smaak waardoor hij een goede aanvulling is op de kaasplank. Dit kaasje weegt 225 gram per stuk.
Lees verder€ 4,95 - La Bouygette
La Bouygette is een Frans geitenkaasje dat op unieke wijze bereid wordt van rauwe geitenmelk. Heerlijk romig en mild van smaak en veelzijdig te verwerken in gerechten.
Lees verder€ 5,95 - Sainte Maure
Sainte Maure is een van de bekendste Franse geitenkaasjes en is heerlijk zacht met een frisse en nootachtige smaak. Ideaal om op verschillende manieren door koude en warme gerechten te verwerken, maar ook erg lekker op een stokbroodje.
Lees verder€ 7,95 - Comté
Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Comté kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.
Lees verder€ 6,25 - Franse Emmentaler
Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.
Lees verder€ 3,50 - Morbier
Morbier is een heerlijke dessertkaas afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde ochtend- en avondmelk, gescheiden door de kenmerkende zwarte ader.
Lees verder€ 4,50 - Rambol Notenkaas
De Rambol Notenkaas is een smaakvolle mix van romige smeltkaas en knapperige stukjes noten. Heerlijk zacht van smaakt en uitermate geschikt voor op brood of op de kaasplank.
Lees verder€ 4,99 - Chèvre gerijpt heel
Een prachtige hele Franse geitenkaas van ongeveer 1 kilo. Dit pareltje wordt gemaakt verse gepasteuriseerde melk en heeft is heerlijk zacht, maar met een pikant karakter.
Lees verder€ 17,90 - Chèvre gerijpt
Gerijpte Franse geitenkaas, gemaakt van verse gepasteuriseerde geitenmelk. Heerlijk zacht met een pikant karakter. Uitstekend te combineren in zowel warme als koude bereidingen.
Lees verder€ 4,45 - Chèvre met honing heel
Heerlijke Chèvre met honing van ongeveer 1 kilo. Deze zoete Franse geitenkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk.
Lees verder€ 17,90 - Chèvre met honing
Heerlijke Franse geitenkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk. De kaas wordt gemengd met honing, wat resulteert in een heerlijke zachte en zoete geitenkaas.
Lees verder€ 4,45 - Comté geraspt
Comté is een pikante rauwmelkse kaas met nootachtige tonen, afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Uitermate geschikt om te verwerken in een kaasfondue of om te gebruiken voor het gratineren van warme gerechten.
Lees verder€ 2,59
Franse kaas en haar smaak
Frankrijk kent in totaal meer dan 750 verschillende soorten kaas. De leeftijd van de kaas speelt hierbij een belangrijke rol. Is de kaas goed rijp? Dan komt de smaak helemaal tot zijn recht. Maar ook de wijze waarop de melk is behandeld is van invloed. Rauwe melk geeft de kaas een veel intensere smaak dan gepasteuriseerde melk.
Franse kaas soorten
Franse kazen zijn onder te verdelen naar smaak, afkomst en het type kaas. Op basis van deze eigenschappen kunnen we verschillende families van Franse kazen onderscheiden:
- Roodbacterie- of gewassenkorstkaas
- Wittekorst- of witschimmelkaas
- Blauwaderkaas of blauwschimmelkaas
- Halfharde en harde kazen
- Smeltkaas
- Verse kaas
- Geitenkaas
- Schapenkaas
Binnen ons assortiment kan je de volgende soorten Franse kazen bestellen:
Brie, Camembert en Roquefort zijn de meest populaire Franse schimmelkazen.
Franse kaas met AOC keurmerk
Het AOC keurmerk, voluit Appellation d'Origine Contrôlée, beschermt de oorsprong van Franse kazen en zorgt ervoor dat deze kazen alleen in bepaalde delen van Frankrijk gemaakt mogen worden. Met dit keurmerk wordt dan ook voorkomen dat er talloze verschillende soorten 'Franse kaasjes' met dezelfde naam op de markt komen.
Voor de meeste Franse kazen geldt dan ook dat als je een specifiek kaasje koopt, dat deze dan ook daadwerkelijk uit de betreffende streek in Frankrijk komt en precies smaakt zoals u verwacht.
Frans kaasplankje
Wie kent het niet? Een kaasplankje met heerlijke Franse kaasjes. In Frankrijk is het gewoonlijk om kaas na een warme maaltijd te eten. Wilt u zelf een kaasplankje samenstellen? Wij geven een aantal tips:
- Kies minimaal 3 soorten kaas voor op het kaasplankje.
- Kies kaas in de smaaksterkte van mild tot pittig.
- Haal de kaas een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat vooral de zachte kaas beter tot hun recht komen.
- Begin met de milde kaas en bewaar de meest pittige kaas tot het laatst.
- Serveer iets zoets bij de kaas. Denk aan vijgen, fruit chutneys en druiven.
- Eet niet een hele kaas van het plankje, maar het is bedoeling dat u 1 of 2 stukjes per soort afsnijdt.
Online Franse kaas kopen
In ons assortiment hebben wij naast kaas uit Frankrijk ook smaakvolle kazen uit Italië, Zwitserland en natuurlijk onze eigen Hollandse kazen. Lekkere en verse kaasjes koopt u eenvoudig, veilig en snel online op Hoogendoornkaas.nl. De kazen worden vacuüm verpakt en versturen wij naar ieder gewenst adres in Nederland.
Veelgestelde vragen
Stinkt Franse kaas?
Kaas zit vol met bacteriën, deze zijn niet schadelijk! Tijdens het maken van de kaas komen deze bacteriën samen met gist. Aan de buitenkant van de kaas ontstaat er een nieuwe bacterie: brevibacterium. Deze bacterie specifiek zorgt voor de aanwezige geur van Franse kaas. Hoe erg een stuk Franse kaas stinkt, is puur persoonlijk. Franse schimmelkaas soorten hebben de meest intense geur.
Hoe lang zijn Franse kaas te bewaren?
Hoe lang Franse kaas houdbaar is hangt af van het type kaas. Half harde kazen, zoals Morbier en Comté zijn in de koelkast twee maanden houdbaar en geopend ongeveer twee weken. Zachte kazen, zoals buffalo mozzarella en camembert zijn het kortst houdbaar. Eén tot twee weken in de koelkast.
Welke wijn past het beste bij Franse kaas?
Genieten van een kaasplankje met een goed glas wijn? Dit is iets wat in Frankrijk heel gebruikelijk is. Wij van Hoogendoorn kaas hebben een aantal kazen op een rij gezet die goed matchen met wijn.
- Witte schimmelkaas
Bij heerlijke witte schimmelkazen zijn droge en witte wijnen een goede combinatie bij het kaasplankje. Chardonnay en camembert vullen elkaar prachtig aan. - Halfharde en harde kazen
Een witte droge wijn is heerlijk in combinatie met een stukje Franse harde kaas Comté. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Chardonnay of een Sauvignon Blanc. - Pittige kazen en blauwaderkazen
Een mooie zachte rode wijn kan zeer goed matchen met pittige kaas. Wanneer er rode wijn gedronken wordt, ga dan voor wij met minder tannines. Port is ook erg lekker met blauwe schimmelkazen. Zo zijn bij deze wijnen de pittige Franse kazen Saint Agur en Roquefort de perfecte combinatie. Kazen met kruidnagel of komijn wil je uit de buurt blijven. - Geitenkazen
Niet iedereen staat meteen te springen, maar een geitenkaas op het kaasplankje zal het zeker goed doen. De zachte Franse kaas Chèvre in aanvulling met een Sauvignon blanc komt deze volledig tot zijn recht.