Morbier
Morbier is een heerlijke dessertkaas afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde ochtend- en avondmelk, gescheiden door de kenmerkende zwarte ader.
Meer dan 80 jaar ervaring: Kaasmeesters sinds 1934 Vóór 15:00 uur besteld, binnen 24 uur verzonden Proef en bestel iedere week op onze marktlocaties Met de grootste zorg verpakt Geen minimale orderprijs!
Morbier
Morbier is een half harde kaas afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Sinds 1998 wordt deze bijzondere kaas beschermd met het AOC-keurmerk. Om dit keurmerk te mogen dragen moet de kaas wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Zo mag de kaas enkel gemaakt worden van de melk van koeien die gevoed zijn met hooi, gras en kruiden uit het Jura gebergte. Daarnaast moeten de kazen gemaakt zijn van verschillende melkingen.
De ochtend en de avond melkingen. Deze twee melkingen worden gescheiden door een dunne zwarte ader. Vroeger werd dit gedaan om de ochtendmelk te beschermen tegen onder andere insecten.
Dankzij de verschillende melkingen krijgt deze bijzondere 45+ kaas een bijzonder romig en pikant aroma.
Morbier serveren
Deze bijzondere kaas komt uitstekend tot zijn recht op een mooi dessertplankje. Een fruitige rode of witte wijn is heerlijk in combinatie met een stukje Morbier. Een fruitig biertje of een glaasje port is ook heerlijk in combinatie met deze dessertkaas.
- Heerlijk!Lekker stukje kaas, heerlijk zacht met net een vleugje pittig er door heen.
Art.nr. | 0061 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0061 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Frankrijk |
Herkomst | Jura |
Smaak | Zacht pikant |
Melksoort | Koemelk |
Vetgehalte | 45+ kaas |
Gepasteuriseerd | Gepasteuriseerd |