Roquefort
Roquefort is een rauwmelkse Franse blauwschimmelkaas. De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt van 100% schapenmelk en heeft een zeer pittige smaak. Een ware traktatie voor iedere kaasliefhebber.
Meer dan 80 jaar ervaring: Kaasmeesters sinds 1934 Vóór 15:00 uur besteld, binnen 24 uur verzonden Proef en bestel iedere week op onze marktlocaties Met de grootste zorg verpakt Geen minimale orderprijs!
Roquefort
Roquefort is een rauwmelkse blauwschimmelkaas, gemaakt van 100% schapenmelk. Roquefort behoort samen met de Stilton en Gorgonzola tot 's werelds bekendste blauwader kazen. Dit smaakvolle blauwaderskaasje heeft een historie wat te herleiden is tot ver in de Middeleeuwen.
Roquefort is afkomstig uit de Franse regio Aveyron en vernoemd naar de gemeente Roquefort sur Soulzon. De kaas draagt het AOC keurmerk. Dit betekend dat deze kazen enkel in deze regio gemaakt worden volgens traditioneel recept.
Deze rauwmelkse schapenkaas is wit en bedekt met een bijzonder patroon van blauwgroene aders. Deze aders worden veroorzaakt door de toevoeging van de schimmel Penicillium Roqueforti.
Roquefort serveren
Roquefort wordt gekenmerkt door de rijke zilte en pikante smaak. Naast het gebruik op een kaasplankje kan Roquefort ook uitstekend verwerkt worden in verschillende gerechten.
De kaas is heerlijk in onder andere hartige taarten en pasta's. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze kaas toe te voegen aan een heerlijke salade.
Roquefort combineert u het beste met een zoete, witte dessertwijn.
- HeerlijkSuper op een lichte cracker. Smaakt zoals het hoort. Goed verpakt.
- Heel lekker.Superlekkere kaas, heerlijk op het brood. Was heel snel op.
Art.nr. | 0049 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0049 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Frankrijk |
Smaak | Zeer pittig |
Melksoort | Schapenmelk |
Gepasteuriseerd | Niet gepasteuriseerd |